REFERAT EVOLUTIA MIJLOACELOR DE TRANSPORTURI SCOALA

[ BIBLIOTECA ]
Acasa » Istorie » Evolutia mijloacelor de transporturi
 


Evolutia mijloacelor de transporturi

Adaugat la data : 2010-08-18
Trimis de : vagtgv
Nume referat: Evolutia mijloacelor de transporturi
Categorie: Istorie
Afisari: 3554
Descarcari: 107
Voturi: 8 - VOTEAZA! Acordai 5 Stele.


Evolutia mijloacelor de transporturi
evolutia bicicletei
mersul pe bicicleta pare acum un lucru banal. este vorba despre un mecanism simplu, aparent la indemana si intelegerea oricui. cum s-a ajuns insa aici?
putem spune, totul porneste de la roata. se pare ca utilizarea rotii in scopul deplasarii isi are originile in mesopotamia, in mileniul iv ien. la sfarsitul secolului xviii, apare conceptul de velociped (de la "picior iute") - un vehicul cu doua roti de lemn, dar care erau in linie (roata pe fata nu putea vira). practic, pentru a lua curbele, trebuia sa te apleci pe o parte.
astfel, la finele secolului xix, bicicleta ajunsese un vehicul foarte popular. incepusera sa apara primele forme institutionalizate de asociere a biciclistilor. germanul ignaz schwinn emigreaza in chicago, unde pune bazele unei companii de biciclete care va avea un aport deosebit de insemnat la dezvoltarea bicicletei, ca mijloc de locomotie si ca activitate sportiva.
imbunatatirea calitatii bicicletelor a continuat pe parcursul secolului xx. diverse descoperiri si principii utilizate in industriile auto ori moto au fost preluate la biciclete. in anii '60 s-au dezvoltat primele biciclete cu mai multe viteze (prima oara 3, apoi 10).
la ora actuala, avem pe piata numeroase tipuri de biciclete: moutain bike, bmx, city, cursiere, tandem, hibrid. milioane de oameni merg pe bicicleta, la serviciu, in vacante si zilele libere, pe sosea sau pe drumuri de munte, amatori si sportivi. exista retele de drumuri speciale pentru biciclisti, iar bicicleta s-a impus atat ca mijloc de locomotie, similar masinilor ori motocicletelor, cat si ca mijloc de agrement. bicicleta, un lucru atat de simplu, reuseste sa imbine extrem de multe utilitati, sa satisfaca un mare numar de nevoi umane: de deplasare, de miscare, este sanatoasa si ecologica, este usor de manevrat, de parcat, de carat in orice loc. speram sa fie folosita si in romania din ce in ce mai mult. speram, de ...


Trimite pe messenger Trimite pe messenger DownloadDownload Word
Evolutia mijloacelor de transporturi
5 / 5 bazat pe 8 voturi
 
 
 
 
  Titlu referat Hits Download Marime Word Marime PDF
Stefan cel mare 35869 292 0 kb 0 kb
Legendele olimpului 28849 369 0 kb 0 kb
Perioada interbelica 20679 355 0 kb 0 kb
Iliada si odiseea 20675 278 0 kb 0 kb
Epoca moderna 20047 317 0 kb 0 kb
 
Copyright © 2008 - 2015 Toate Drepturile Rezervate. - Termeni si conditii - Politica de confidentialitate
Parteneri: Referate - jocuri gratis - jocuri miniclip - jocuri mario - referate scoala - Inregistrare Marcii

Cautari , Etichete , Taguri: a   b   c   d   e   f   g   h   i   j   k   l   m   n   o   p   q   r   s   t   u   v   w   x   y   z   Contact: admin@ereferat.eu.